Szerelmes kaspók

Tudom, hogy a Valentin nap eléggé megosztó ünnep, én sem vagyok olyan nagy rajongója. Viszont! Imádok ajándékozni, egyszerűen számomra ez elképesztően nagy öröm, sokszor alkalom nélkül is szoktam apróságokat venni vagy készíteni, akár családtagjaimnak, páromnak, barátaimnak. Ha pedig köthetem valamilyen eseményhez, akkor még jobban szeretem, hogy készülhetek valamilyen aprósággal.

Talán ezért is szeretem annyira a Brightyt. Nagyon sokan vásároltok tőlem kaspókat ajándékba valakinek. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy egy-egy általam készített tárgy milyen nagy örömet okoz majd. 🙂 Egy kicsit úgy érzem, hogy ha tudom, ajándék lesz belőlük – például egyedi megrendeléseknél, vagy tematikus kollekcióknál – akkor még több kreativitás szabadul fel bennem.

Éppen ezért idén újra készültem Valentin nap alkalmából egy szerelmes kollekcióval. Tavaly nagyon szerettétek az üzenetes beton virágtartókat, idén pedig megújítottam őket.

Kifinomultabb lett a feliratok stílusa és új üzenetek is születtek.

Készült olyan darab is, amire krétával tudtok írni vagy rajzolni, ez az egyik kedvencem!

Ezek a tárgyak Valentin naptól függetlenül megállják a helyüket, olyan maradandó ajándékok, amelyek valódi értéket képviselnek, ráadásul az ültetett növények egy kis zöld oázist csempésznek otthonotokba. Hamarosan a webshopban is megtaláljátok őket.

Ha egyedi elképzelésed van vagy szeretnél saját feliratot, akkor keress bátran!

Szép napot,
Dóri

Harc a komor idővel

Ebben a hideg, sokszor borongós időben, amikor olyan messzinek tűnik még a tavasz, akkor igazán fontos, hogy kellemes légkört teremtsünk és megnyugtató harmónia vegyen körül minket. Egy kis odafigyeléssel, néhány apró, vidám kiegészítővel könnyen feldobhatjuk otthonunkat és garantáltan jobb lesz a hangulatunk is.

1.Vidám színek

Előkerülhetnek az élénk színű ágytakarók, párnák, függönyök, szőnyegek és asztalterítők. A sárga kiegészítőkkel egy kis napsütéses hangulatot vihetünk a szobába, de a kék, zöld, barack, rózsaszín, vagy az idei év divatszíne: a korall is jó választás.

2.Fények

Érdemes kihasználni a természetes fényt és napközben, ha otthon vagyunk, lehúzni a redőnyt és elhúzni a függönyöket, hogy még világosabb legyen a szobában.

Akarácsonyi fényfüzéreket sem kell még eltennünk!

Este pedig előkerülhetnek a gyertyák.

(Fotó: Greenway design)

3.Sok-sok zöld

A növények jó hatással van a lelkiállapotunkra: dekoratívak, miközben tisztítják a levegőt, növelik a szoba páratartalmát, így kellemes klímát teremtenek.

Érdemes az irodánkat/dolgozósarkunkat is zöldíteni, sokkal jobban megy majd a munka.

Persze nem mindegy milyen kaspóba rakjuk a növényeinket. 🙂

Most a Valentin napi virágtartókon dolgozom. Újra feliratos darabok születtek, szerintem mindegyik nagyon szerethető, viszont csak jövő héten mutatom meg őket! 🙂 Addig is, itt egy kis előzetes:

Remélem kedvet kaptatok, hogy beszerezzetek néhány vidám kiegészítőt!
Szép napot!
Dóri

Függesztett kaspók

Úgy gondolom, zöldekből sosem lehet elég, de ha valaki olyan növény- és kaspó mániás mint én, akkor érdemes helyhatékony megoldásokban gondolkodnia. 🙂 Ha már nincs szabad polc, akkor lógathatunk virágokat a plafonról is.
Összegyűjtöttem néhány ötletet, hogyan lehet megfelelően kihasználni a teret, ha szeretnénk minél több növénnyel körülvenni magunkat!

1. Makramé

A legegyszerűbb megoldás a makramés csomózás, ezt könnyen otthon is elkészíthetjük és semmilyen plusz eszköz nem szükséges hozzá. Rengeteg tutorial létezik már, amelyek fonalból és akár póló újrahasznosításával készült makramés virágtartók elkészítését mutatják be. Nekem EZ a kedvencem.

Jól alkalmazható ez a technika kisebb kaspóknál és nagyobb virágtartóknál is, egyszerűen csak vastagabb fonalat kell használnunk.

Az is jól néz ki, ha egy tálat függesztünk fel és arra pakoljuk a növényeket.

2. Fa keret
Haladók ugyanezt a makramés megoldást alkalmazhatják fa kereten is. Nagyobb változatban térelválasztóként is különlegesen mutat, de én csak kisebb, asztaldíszként használható formában alkottam meg.

Korábban workshopon is lehetett ilyen fa keretes virágtartót készíteni. Szeretnétek ha lenne újra ilyen workshop? 🙂

3. Fém virágtartók – PLANTI

Leé Andi készíti ezeket a mesés kis díszeket Planti néven. Nem voltam túl nagy tillandsia rajongó, de ezeken a geometrikus szépségeken olyan jól mutatnak, hogy az ember rögtön úgy érzi: kell neki legalább egy, vagy inkább kettő, de talán rögtön három ilyen tillandsiás dísz is.

 

Remélem kedvet kaptatok, hogy zöldítsétek otthonotok! 🙂

Szép napot,
Dóri

Alternatív adventi koszorúk

Már csak néhány nap és meggyújthatjuk az első gyertyát!

Nálam minden évben saját készítésű adventi dekoráció díszíti az asztalt. Gyerekkoromban anyukámmal mindig gyűjtöttünk ősszel a természetben lehullott terméseket, aztán ezeket használtuk az adventi koszorúra. Talán ezért is követem még most is ezt a hagyományt.

Nálam biztosan beton adventi fogja díszítem az ebédlőasztalt, de persze termések most is lesznek benne! Megmutatom, az enyém milyen lesz:

Tudom, hogy a betonon túl is van élet, ezért összegyűjtöttem néhányat szuper ötletet és remélem, hogy ez jó inspirációt jelent majd nektek, ha különleges adventi díszre vágytok.

1.Nagyon tetszenek az újrahasznosított ötletek.

Az elsőt Myrelle blogján a moksha.hu-n találtam. Szeretem az oldalát, mindig hasznos tippeket találni rajta.

Ez is  újrahasznosítás és talán még egyszerűbb is. Csak négy konzerv dobozra lesz szükségünk:

2. Üvegbe zárt gyertyák.
Azt hiszem ez egy igazán klasszikus kedvenc, viszont olyan megoldással eddig nem találkoztam, ahol egy nagy üvegbe helyeznek el több gyertyát egymás mellé. Érdemes kipróbálni, ha van ilyen üvegetek otthon!

3. Az indusztriális stílus kedvelői azonnal bele fognak szeretni a rézcsöves megoldásokba. Ráadásul bármelyik típust választjuk, nagyon egyszerűen megvalósíthatók, otthon is könnyen kivitelezhetők.

4. Klasszikus forma újrakötve, azaz sállal vagy pulcsival bevont adventi koszorúk.

 

 

Remélem találtatok hasznos tippeket a felsoroltak között! 🙂

Szép napot!
Dóri

Újraálmodott erdő

Kiskoromtól kezdve egészen az egyetemi évekig, amikor felmerült az a kérdés, hogy „mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?”, én mindig azt mondtam, hogy sok minden érdekel, de ha fiúnak születtem volna, akkor biztosan tudnám a választ: asztalos lennék. Azóta sok minden változott, az már biztos, hogy az asztalos mesterség nem az én utam, viszont egy dolog nem múlt el, ma is lenyűgöznek a fák, a fával történő munka.

Amikor megismerkedtem Börzsei Bence faápolóval, teljesen ámulatba ejtett, hogy milyen sok mindent tud a különböző fafajtákról, azok kezeléséről, gondozásáról és persze a különböző faápolási technikákról. Bence az a faápoló, aki hihetetlenül lelkes, imádja a munkáját, folyamatosan műveli magát, újabb és újabb módszerekkel és eszközökkel ismerkedik meg, aki nem kivágni akarja a fákat, hanem megmenteni. Persze vannak olyan fák vagy faágak, amelyeknél ez már nem lehetséges.

Adott volt az ötlet, hogy készítsünk ezekből az ágakból olyan különleges dekorációt, amivel életre keltjük ezeket a fákat, adunk nekik egy második esélyt, egy új funkciót, így otthonunkat díszíthetik.

Először átbeszéltük, hogy pontosan milyen típusú tárgyakat szeretnénk megalkotni, aztán összeválogattuk a korábban vágott fákat, amikről úgy gondoltuk, hogy használhatjuk, majd jött is a megvalósítás. Pozitív csalódás volt, hogy Bence imád barkácsolni, annyira jó volt látni, hogy ugyanolyan lelkes az alkotás folyamatától, mint én. 🙂
Szerintem csodálatos dolog, hogy a természet és az emberi kezek munkája valami egészen páratlant, máshoz nem foghatót hoznak létre.

A közös kollekciónk a „Forest for You” nevet kapta, melynek részeként többfajta mécses- és virágtartót is készítettünk, de az ünnepek közeledte miatt adventi díszek is születtek.

Ez tényleg egy megvalósult álom, hiszen minden benne van ebben az együttműködésben, ami fontos számunkra: újrahasznosítás, fenntarthatóság, művészet és persze: a természet.

A teljes kollekciót megtaláljátok: ITT.

Szép napot! 🙂
Dóri

Tök jó dekorációk!

Nagyon szeretem az évszaknak megfelelően dekorálni az otthonom. Nem is volt kérdés, hogy ha itt az ősz, akkor előkerülhetnek a dísztökök. Már tavaly is nagyon vágytam arra, hogy elegáns formába „csomagoljam” a színes tököket és nagyon örülök, hogy most sikerült megvalósítanom.

Mindenképpen festeni akartam és rengeteg ötletet találtam, hogy milyen színekkel, mintákkal lehetne feldobni. Megmutatok néhányat, amik közül végül én is választottam.

1. Nem is kell magyaráznom, hogy miért az ültetett tökök az első számú kedvenceim:

2. A geometrikus minták, szint bármilyen stílusú otthonba illenek és nagyon könnyű őket elkészíteni.

3. Halloween-hangulat

Ha nem szeretnénk faragni, akkor fessünk rá!

4. Díszítsd szalagokkal!
Ez talán a legegyszerűbb megoldás, nincs szükség másra a festék spray-n kívül, mint egy-két érdekes szalagra.

5. Végül, de nem utolsósorban jöjjenek a feliratos darabok. Igen, én végül feliratos tök mellett döntöttem, talán nem olyan meglepő. 🙂

+ Az enyém így sikerült:

Nem volt egyenletes a felület, nehéz volt rá írni, de én így is szeretem.

Ti hogyan öltöztettétek őszi díszekbe otthonotokat? Mutassatok fotót! 🙂

Szép napot!
Dóri

 

Zöld reklámok: logózott kaspók

A beton egy rendkívül sokoldalú anyag. Szeretem felfedezni újabb és újabb arcait. A festés volt az első lépés, aztán nem sokkal később feliratokat írtam rájuk. Imádok kísérletezni, igyekeztem egyre mélyebben beleásni magam minden olyan technikába, amit fel lehet használni a beton felületének még különlegesebbé tételében. Megismerkedtem egy különleges eljárással, aminek köszönhetően szinte bármit fel tudok vinni a beton felületére, így a logózás sem lett akadály.

Az utóbbi időben már több képet is megosztottam instagramon az eddig elkészült logózott virágtartókból, viszont úgy gondoltam összeállítom egy blog bejegyzésben is néhány fontosabb munkámat az utóbbi hetekből. Sajnos a szoros határidők miatt nem mindig sikerült tökéletesen megörökíteni az elkészült termékeket, de talán a werkfotók még izgalmasabbak!  🙂

A logózott kis kaspóim díszítenek már standot vásárban:

… és egy gyönyörű design bolt kirakatát:

Ott vannak egy hangulatos belvárosi étterem minden asztalán:

Köszönöm a bizalmat, Drop!

Búcsúajándékok lettek:

Az Internet Hungary-t is meglátogatták, ahol a „hatszavas történetek” pályázat nyerteseinek alkotásai kerültek a logó mellett a betonra:

Jó érzés volt összeállítani ezt a listát, mert számomra is nagyon fontos, hogy minél zöldebbé tegyük környezetünket és ezek a dekorációk, illetve céges ajándékok tökéletesen szolgálják ezt a célt.

Egyedi megrendelésekkel keressetek az info@brightyhome.hu e-mail címen.

Szép napot!
Dóri

Inspiráló alkotók #3 Greenway Design

A Greenway Design sokak számára ismerős lehet. Csapó Ildi, a márka alapítója elsőként kezdett el Magyarországon vegán szójagyertyákat készíteni. Ezeknek a daraboknak minden egyes összetevője valóban környezetbarát. A szójaviaszhoz kevert, szakértő odafigyeléssel megválasztott természetes illóolajok, a pamut kanóc és az újrahasznosítható tégely is gondoskodik arról, hogy megvásárlásukkal, használatukkal ne terheljük környezetünket.

Ildi minden egyes darabot kézzel önt ki, de már öntés előtt megtervezi, milyen legyen a végeredmény, a megfelelő illat eléréséhez pedig rengeteget kísérletezik az arányokkal.

Azt hiszem, még ha nem is szoktunk sokszor gyertyát gyújtani, Ildi alkotásai és az alkotáshoz való szenvedélyes viszonya mindenki számára rendkívül inspiráló lehet. Nem csoda, hogy rám is így hatott. Láthattátok, hogy többször együttműködtünk és annyit elárulhatok, hogy a betongyertyák még csak a kezdetet jelentették.

Fogadjátok szeretettel a következő mini interjút Ildivel.

Mi az, ami a munkád során inspirálóan hat rád?

Ahogyan az életben, úgy  a munkám  során is mindig a természetet veszem alapul. Ennél nagyobb és tökéletesebb inspiráció nem létezik számomra. A szójagyertyák készítése során ez leginkább az alapanyagokban, valamint az illatkombinációkban nyilvánul meg, lakberendezés esetében pedig kiemelten ügyelek az ergonómiára, valamint a tudatos lakáshasználatot támogató megoldásokra.

2015 óta foglalkozol a Greenway Design-nal, hogyan lehet folyamatosan megújulni és újabb ötletekkel, újabb illatokkal előállni?

Mondhatnám, hogy nagyon nehéz… de ez nem így van. Mivel ez a munka teljes szívemből jön, tulajdonképpen az történik, hogy képtelen vagyok megálljt parancsolni magamnak. Minden szabad percemet a Greenway tölti ki, de ezt cseppet sem bánom. Mivel főállás mellett viszem a blogot, öntöm a gyertyákat és vállalok lakberendezést is, nehéz beiktatni pihenőnapot, de pillanatnyilag azt érzem, hogy ez a hatalmas lendület még sokáig képes engem tovább vinni, új ötletek felé terelni.

A gyertyák mellett lakberendezéssel is foglalkozol. Mesélj erről is, milyen munkákra szoktak felkérni, milyen lakásokon dolgozol éppen?

Egyelőre magánlakásokon dolgozom, ami óriási kihívás, mert nem csupán tanácsadást végzek, hanem lakberendezési tervezéssel segítem a megrendelők döntését egy-egy átalakítás előtt. Most épp egy kiadásra szánt lakást húzunk fel a tulajdonosokkal nulláról – egyelőre csak a falak állnak, így aztán sok-sok ötlettel gazdagíthatjuk a teret. Emellett egy hatalmas kertes ház megálmodásán is el kezdtem dolgozni, de annak részletei még maradjanak titokban.  🙂

Mi lenne álmaid megrendelése, amit mindenképpen szeretnél megvalósítani? Akár a lakberendezés, akár a gyertyák területén.

Lakberendezésben az álommunka egy olyan kis kávézó, cukrászda vagy virágbolt volna, ahol a legelejétől – akár már a brand kitalálásában is részt vehetnék és egységesen építkezve alakítanánk ki egy igazán csalogató kis üzletet.

A Greenway gyertyákkal nagyon szeretnék egyszer egy teljes rendezvény hangulatához hozzájárulni egy egész estén át.

Holnapután (azaz május 3-án) közös Anyák napi pop up-ot tartunk a Lizmary’s Wonderlandben. Milyen termékeket hozol majd?

Jönnek velem ajándékdobozok, sok-sok szójagyertya, illetve a kiegészítő termékeim; vászontáska és feliratos párnahuzat.

Milyen terveid vannak még az évre?

Szeretnék nagyon-nagyon precízen felkészülni az őszi/téli szezonra. Egyelőre titok, hogy pontosan milyen gyertyákkal is jelentkezem, de annyit elárulok, hogy szorosan fognak kapcsolódni a városi zöldítő mozgalomhoz. Sok-sok együttműködés körvonalazódik az év második felére, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen még májusban bemutatom az említett új Greenway kollekciót.

A lakberendezési munkáim kapcsán tovább szeretném erősíteni a „Tudatos dekor – tudatos tér” szemléletet, ezért hamarosan még közelebb hozom mindenkinek a természetet.

 

Köszönöm az interjút! 🙂
Szép napot!
Dóri

5 egyedi ajándék Anyák napjára

Már csak egy hét és itt az Anyák napja. Minden évben szeretnénk valamilyen különleges ajándékkal meglepni anyukánkat és a nagyikat. Nagyon nehéz évről évre új ajándékokat kitalálni, amelyek szívhez szólóak és valóban rendhagyóak. Az Anyák napjára készített kollekciómban ezért többféle termék is szerepel, amelyek ráadásul teljesen személyre szabhatók, így még egyedibbé tehetitek őket. 🙂

1. Kaspó üzenettel

Nehéz azt a rendkívüli szeretetet szavakba önteni, amit Édesanyánk iránt érzünk, de egy ilyen kis kaspóval egyszerűen kifejezheted érzéseid. 🙂
Amikor egy növényt ajándékozol, akkor egy életet adsz. Tökéletes választás, ha nem szokványos, maradandó és környezetbarát ajándékot keresel.

2. Betonszív bájos csomagolásban

A betonszív egy örök klasszikus! 🙂 Kiegészítésként ajánlom, például egy saját sütésű torta mellé. 🙂
A puha mohaágyra csomagolt apró betonszív doboza is speciális, hiszen ezekre is szívhez szóló üzenet került.

3. Mama-doboz

Ez az ajándékdoboz ötvöz minden jót, hiszen van benne kaspó és betonszív is, egyszerre dekoratív és környezetbarát, ráadásul csupa szeretettel készült.

4. Fényképtartó felirattal

Az én anyukám minden évben kap tőlem egy fényképes ajándékot. Talán kicsit sablonosnak hangzik, de mi szeretjük a régi fotókat és a lakáshoz illeszkedő dekorációként nagyon jól is mutatnak. 🙂

Éppen ezért készítettem fényképtartókat is, amikbe saját közös fotóitokat tehetitek.

   

A kis házikót egyedi dobozban adhatjátok át anyukátoknak. 🙂

Mindegyiket megtaláljátok a webshopban.

5. Ajándékozz természetet! – a Greenway Design ajándékdoboza

Csapó Ildi, a csodás Greenway Design vegán szójagyertyák alkotója is izgalmas ajándékot állított össze számotokra, ráadásul a dobozban lapul egy kis betonszív is.

Nézzetek be a Greenway Design oldalára.

Ha pedig most nem tudtok dönteni, akkor gyertek el május 3-án izgalmas Anyák napi pop up eseményünkre, ahol személyesen is megnézhetitek és meg is vásárolhatjátok ezeket az ajándékokat.

Helyszín: Lizmary’s wonderland

Remélem ott találkozunk!

Szép napot,

Dóri

 

5 elhatározás az ökotudatosabb életért

A hétvégén lesz a Föld Napja. Ilyenkor kicsit számot vetek, hogy az elmúlt évben mennyi mindent sikerült elérnem  a zöld háztartás és az ökotudatosabb életmód felé vezető úton és még mennyi mindenben kellene fejlődnöm.

Összegyűjtöttem néhány dolgot, amik segítenek abban, hogy elinduljatok ezen az úton.

1. Kapcsold ki a számítógéped
Lehetőleg minél többször, és este ne a laptopoddal az öledben aludj el, hanem inkább egy könyvvel a kezedben. A gép vibráló fénye az alvásnak sem tesz jót, ha bekapcsolva marad egész éjszakára, akkor pedig feleslegesen fogyasztja az áramot.

2. Kerüld az eldobható palackokat, poharakat
Használj helyettük saját, menő kulacsot vagy kávés termoszt. Annyira szuper darabokat lehet kapni, amik nem foglalnak sok helyet és olcsóbb is ha otthonról viszed magaddal az innivalódat. 🙂

3. Vásárolj helyit

Biztosan van a környékeden piac, akár olyan is, ami csak heti egyszer van nyitva. Ha kistermelőktől vásárolsz, akkor biztosan nem utazta be a paradicsomod fél Európát mire a tányérodra kerül, ráadásul finomabb és egészségesebb is.

4. Csökkentsd a hulladéktermelésed

Már nagyon kis odafigyeléssel is jelentősen csökkenteni tudod a hulladékod mennyiségét.
Ha csak az élelmiszerekre gondolunk, számtalan lehetőség áll előttünk: saját szatyorral érkezz, ne kérj és ne vásárolj műanyag zacskót, kimérve vásárold meg az élelmiszereket (pl. vajat, tejet, joghurtot), ha ez nem megvalósítható, akkor nagyobb kiszerelést válassz. És ez csak néhány apróság, de már ezekkel is rengeteget tehetünk környezetünkért.

5. Kerékpározz!
Ez talán kicsit kilóg a sorból, de nem lehet elégszer hangsúlyozni; biciklizni az egyik legjobb dolog a világon és nagyon sokat tehetsz a környezetért, ha autó helyett biciklire pattansz. 🙂

Tegyünk egy a bolygónkért!

Szép napot,

Dóri