Inspiráló alkotók #3 Greenway Design

A Greenway Design sokak számára ismerős lehet. Csapó Ildi, a márka alapítója elsőként kezdett el Magyarországon vegán szójagyertyákat készíteni. Ezeknek a daraboknak minden egyes összetevője valóban környezetbarát. A szójaviaszhoz kevert, szakértő odafigyeléssel megválasztott természetes illóolajok, a pamut kanóc és az újrahasznosítható tégely is gondoskodik arról, hogy megvásárlásukkal, használatukkal ne terheljük környezetünket.

Ildi minden egyes darabot kézzel önt ki, de már öntés előtt megtervezi, milyen legyen a végeredmény, a megfelelő illat eléréséhez pedig rengeteget kísérletezik az arányokkal.

Azt hiszem, még ha nem is szoktunk sokszor gyertyát gyújtani, Ildi alkotásai és az alkotáshoz való szenvedélyes viszonya mindenki számára rendkívül inspiráló lehet. Nem csoda, hogy rám is így hatott. Láthattátok, hogy többször együttműködtünk és annyit elárulhatok, hogy a betongyertyák még csak a kezdetet jelentették.

Fogadjátok szeretettel a következő mini interjút Ildivel.

Mi az, ami a munkád során inspirálóan hat rád?

Ahogyan az életben, úgy  a munkám  során is mindig a természetet veszem alapul. Ennél nagyobb és tökéletesebb inspiráció nem létezik számomra. A szójagyertyák készítése során ez leginkább az alapanyagokban, valamint az illatkombinációkban nyilvánul meg, lakberendezés esetében pedig kiemelten ügyelek az ergonómiára, valamint a tudatos lakáshasználatot támogató megoldásokra.

2015 óta foglalkozol a Greenway Design-nal, hogyan lehet folyamatosan megújulni és újabb ötletekkel, újabb illatokkal előállni?

Mondhatnám, hogy nagyon nehéz… de ez nem így van. Mivel ez a munka teljes szívemből jön, tulajdonképpen az történik, hogy képtelen vagyok megálljt parancsolni magamnak. Minden szabad percemet a Greenway tölti ki, de ezt cseppet sem bánom. Mivel főállás mellett viszem a blogot, öntöm a gyertyákat és vállalok lakberendezést is, nehéz beiktatni pihenőnapot, de pillanatnyilag azt érzem, hogy ez a hatalmas lendület még sokáig képes engem tovább vinni, új ötletek felé terelni.

A gyertyák mellett lakberendezéssel is foglalkozol. Mesélj erről is, milyen munkákra szoktak felkérni, milyen lakásokon dolgozol éppen?

Egyelőre magánlakásokon dolgozom, ami óriási kihívás, mert nem csupán tanácsadást végzek, hanem lakberendezési tervezéssel segítem a megrendelők döntését egy-egy átalakítás előtt. Most épp egy kiadásra szánt lakást húzunk fel a tulajdonosokkal nulláról – egyelőre csak a falak állnak, így aztán sok-sok ötlettel gazdagíthatjuk a teret. Emellett egy hatalmas kertes ház megálmodásán is el kezdtem dolgozni, de annak részletei még maradjanak titokban.  🙂

Mi lenne álmaid megrendelése, amit mindenképpen szeretnél megvalósítani? Akár a lakberendezés, akár a gyertyák területén.

Lakberendezésben az álommunka egy olyan kis kávézó, cukrászda vagy virágbolt volna, ahol a legelejétől – akár már a brand kitalálásában is részt vehetnék és egységesen építkezve alakítanánk ki egy igazán csalogató kis üzletet.

A Greenway gyertyákkal nagyon szeretnék egyszer egy teljes rendezvény hangulatához hozzájárulni egy egész estén át.

Holnapután (azaz május 3-án) közös Anyák napi pop up-ot tartunk a Lizmary’s Wonderlandben. Milyen termékeket hozol majd?

Jönnek velem ajándékdobozok, sok-sok szójagyertya, illetve a kiegészítő termékeim; vászontáska és feliratos párnahuzat.

Milyen terveid vannak még az évre?

Szeretnék nagyon-nagyon precízen felkészülni az őszi/téli szezonra. Egyelőre titok, hogy pontosan milyen gyertyákkal is jelentkezem, de annyit elárulok, hogy szorosan fognak kapcsolódni a városi zöldítő mozgalomhoz. Sok-sok együttműködés körvonalazódik az év második felére, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen még májusban bemutatom az említett új Greenway kollekciót.

A lakberendezési munkáim kapcsán tovább szeretném erősíteni a „Tudatos dekor – tudatos tér” szemléletet, ezért hamarosan még közelebb hozom mindenkinek a természetet.

 

Köszönöm az interjút! 🙂
Szép napot!
Dóri

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.