Függesztett kaspók

Úgy gondolom, zöldekből sosem lehet elég, de ha valaki olyan növény- és kaspó mániás mint én, akkor érdemes helyhatékony megoldásokban gondolkodnia. 🙂 Ha már nincs szabad polc, akkor lógathatunk virágokat a plafonról is.
Összegyűjtöttem néhány ötletet, hogyan lehet megfelelően kihasználni a teret, ha szeretnénk minél több növénnyel körülvenni magunkat!

1. Makramé

A legegyszerűbb megoldás a makramés csomózás, ezt könnyen otthon is elkészíthetjük és semmilyen plusz eszköz nem szükséges hozzá. Rengeteg tutorial létezik már, amelyek fonalból és akár póló újrahasznosításával készült makramés virágtartók elkészítését mutatják be. Nekem EZ a kedvencem.

Jól alkalmazható ez a technika kisebb kaspóknál és nagyobb virágtartóknál is, egyszerűen csak vastagabb fonalat kell használnunk.

Az is jól néz ki, ha egy tálat függesztünk fel és arra pakoljuk a növényeket.

2. Fa keret
Haladók ugyanezt a makramés megoldást alkalmazhatják fa kereten is. Nagyobb változatban térelválasztóként is különlegesen mutat, de én csak kisebb, asztaldíszként használható formában alkottam meg.

Korábban workshopon is lehetett ilyen fa keretes virágtartót készíteni. Szeretnétek ha lenne újra ilyen workshop? 🙂

3. Fém virágtartók – PLANTI

Leé Andi készíti ezeket a mesés kis díszeket Planti néven. Nem voltam túl nagy tillandsia rajongó, de ezeken a geometrikus szépségeken olyan jól mutatnak, hogy az ember rögtön úgy érzi: kell neki legalább egy, vagy inkább kettő, de talán rögtön három ilyen tillandsiás dísz is.

 

Remélem kedvet kaptatok, hogy zöldítsétek otthonotok! 🙂

Szép napot,
Dóri

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.