Újraálmodott erdő

Kiskoromtól kezdve egészen az egyetemi évekig, amikor felmerült az a kérdés, hogy „mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?”, én mindig azt mondtam, hogy sok minden érdekel, de ha fiúnak születtem volna, akkor biztosan tudnám a választ: asztalos lennék. Azóta sok minden változott, az már biztos, hogy az asztalos mesterség nem az én utam, viszont egy dolog nem múlt el, ma is lenyűgöznek a fák, a fával történő munka.

Amikor megismerkedtem Börzsei Bence faápolóval, teljesen ámulatba ejtett, hogy milyen sok mindent tud a különböző fafajtákról, azok kezeléséről, gondozásáról és persze a különböző faápolási technikákról. Bence az a faápoló, aki hihetetlenül lelkes, imádja a munkáját, folyamatosan műveli magát, újabb és újabb módszerekkel és eszközökkel ismerkedik meg, aki nem kivágni akarja a fákat, hanem megmenteni. Persze vannak olyan fák vagy faágak, amelyeknél ez már nem lehetséges.

Adott volt az ötlet, hogy készítsünk ezekből az ágakból olyan különleges dekorációt, amivel életre keltjük ezeket a fákat, adunk nekik egy második esélyt, egy új funkciót, így otthonunkat díszíthetik.

Először átbeszéltük, hogy pontosan milyen típusú tárgyakat szeretnénk megalkotni, aztán összeválogattuk a korábban vágott fákat, amikről úgy gondoltuk, hogy használhatjuk, majd jött is a megvalósítás. Pozitív csalódás volt, hogy Bence imád barkácsolni, annyira jó volt látni, hogy ugyanolyan lelkes az alkotás folyamatától, mint én. 🙂
Szerintem csodálatos dolog, hogy a természet és az emberi kezek munkája valami egészen páratlant, máshoz nem foghatót hoznak létre.

A közös kollekciónk a „Forest for You” nevet kapta, melynek részeként többfajta mécses- és virágtartót is készítettünk, de az ünnepek közeledte miatt adventi díszek is születtek.

Ez tényleg egy megvalósult álom, hiszen minden benne van ebben az együttműködésben, ami fontos számunkra: újrahasznosítás, fenntarthatóság, művészet és persze: a természet.

A teljes kollekciót megtaláljátok: ITT.

Szép napot! 🙂
Dóri

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.