4+1 Vendégváró tipp

Szeretem, ha vendégek érkeznek hozzám és az ünnepek alatt nem kevés tapasztalatot szereztem, hogy mire érdemes odafigyelni. Megosztom veletek a tippeket, hogy legközelebb tudjátok őket használni és Ti legyetek a legjobb házigazdák.

1.Odafigyelés az első perctől kezdve

Ha tudjuk előre, hogy vendéget várunk, akkor szerintem nagyon kedves ötlet kirakni egy kis üzenetet az előszobába, akár néhány szál virágot és persze vendégpapucsokat. Már gyerekkoromban is szerettem olyan rokonokhoz menni, ahol készültek ilyesmivel, rögtön otthon éreztem magam, ezért most odafigyelek, hogy mindennel fel legyek készülve, ha vendégeket várok.

Nem is kérdés, hogy ilyen beton díszt mindenképpen készítek és cserélgetem majd benne az üzeneteket.

(Kép forrása: Pinterest)

2.Barátságos hangulat=finom illatok

Ha belépünk valahova, az első benyomásunkat meghatározzák az ott érzett illatok. Apró figyelmesség, ha a vendégek érkezése előtt meggyújtunk egy finom illatgyertyát. Természetesen ezt nemcsak akkor tehetjük meg, ha várunk valakit. Be kell vallanom karácsony kivételével sosem használtam illatgyertyákat, de mióta megismertem a GreenWay Designt, azóta ez teljesen megváltozott. Nagyon szeretem Ildi gyertyáit, nemcsak azért mert finom az illatuk, hanem azért is, mert mindegyik természetes alapanyagokból készült és ez számomra nagyon fontos.

3.Az alvás megtervezése

Talán nem mindennapos, hogy vendégek alszanak nálunk, de ha mégis, akkor pont ezért jó, ha előre megtervezzük, pontosan hol és milyen körülmények között tudunk helyet biztosítani. Érdemes átgondolni és átbeszélni, vendégünknek mire van igénye, milyen korú, van-e valamilyen speciális igénye, esetleg betegsége. Egy ismerősömnél nagyon melléfogtam, amikor felfújható matraccal készültem, mert derékfájós volt, így én hiába gondoltam kényelmesnek, neki szenvedés volt az éjszaka. Azóta mindig próbálok előre felkészülni és már a kanapé vásárlásnál is szempont volt, hogy kihúzható legyen, ágyneműtartóval, így oda mindig be van készítve plusz egy takaró.

(Kép forrása: jenniferrizzo.com)

4.Takarítás

Alapvetően nagyon szeretek takarítani, de hát jóból is megárt a sok. 🙂  Két tippet szeretnék veletek megosztani, ami nekem nagyon megkönnyítette az életem.

Az egyik, az úgynevezett zónázás. Ezt az urban:eve bloggere, Via fejlesztette tökélyre és részletes zónabeosztás is letölthető az oldaláról. (Annyira szeretem a tervezést segítő sablonokat!) A lényege, hogy lakást egységekre osztod és hozzárendeled a hónap valamelyik hetéhez és ez alapján tudsz haladni. A részleteket ITT találjátok.

Néha az én fejem fölött is összecsapnak a hullámok és nincs mindenre időm, de ez a módszer sokat segít abban, hogy fenn tudjam tartani a rendet és a tisztaságot, így mindig „fogadóképes” legyek. 🙂

A másik „trükköm” az önműködő kis porszívóm. Karácsonyra kaptam ajándékba, nem gondoltam volna, hogy szükségem lenne rá, de mióta használom, azóta odavagyok érte. Reggel bekapcsolom és mire délután hazaérek, gyönyörűen kitakarít (főleg a karácsonyfa lehulló tűleveleinél éreztem a hasznát). Mindenkinek ajánlom!

+1 Vendégváró falatok

Az én jolly jokerem, ami teljesen egyszerű, nagyon finom és mindig van hozzá alapanyag: a töltött tojás. Megfőzzük a tojásokat, megpucoljuk és kettévágjuk őket. A sárgáját összetörjük egy tálban, összekeverjük majonézzel, tejföllel (plusz lehet egy pici reszelt vöröshagymát is bele tenni), majd visszatöltjük a félbevágott főtt tojásokba. Önmagukban is finomak, de tálalhatjuk friss bagettel.

Ha édességet szeretnétek, akkor pedig: túrógolyók. A tehéntúrót tejföllel, kókuszreszelékkel, cukorral összekeverem, golyókat formázok és még egyszer kókuszreszelékben megforgatom őket.

Ezeket azért is szeretem, mert glutén érzékenyeknek tökéletes, de könnyen készíthetünk laktóz érzékenyek számára is fogyasztható változatot.

Remélem találtatok hasznos ötleteket a bejegyzésben!

Szép napot,

Dóri

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.