Év eleji rendszerezés

Nem szeretem az újévi fogadalmakat, de egy-két feladatommal számot vetettem az év végén és mivel nagyon fontos cél az életemben a hatékonyság és a harmónia, ezért igyekszem rendszereket építeni és rendet teremteni az otthonomban is.

Íme 3 dolog, amit feltétlenül szeretnék megvalósítani és remélem, hogy Titeket is inspirálnak majd a terveim. 🙂

1. Teendőlisták parafatáblán

Régebben az íróasztalom fölött lógott egy parafatábla, de ezt az új  lakásba még nem szereltem fel. Szerintem nagyon praktikus, de szeretném, hogy egyedi legyen, ezért a már meglévő táblámat dekorálom, mielőtt kirakom a végleges helyére. Bízom benne, hogy így már a látványa is ösztönöz majd arra, hogy még jobban odafigyeljek arra, melyik papírt hova teszem rajta.

Mindenképpen valami geometrikus mintát szeretnék, ezekhez hasonlót:

2. Kábelek rendezése

Ez egy olyan örök probléma, amit már többször próbáltam megoldani, de nem sikerült. A laptopjaim, fényképezőgépeim és több másik elektromos kütyümnek a vezetékét úgy kell tárolnom, hogy folyamatosan kéznél legyenek, de ne gubancolódjanak össze, ne kelljen sok ideig keresni, hogy melyik mihez tartozik, de ne is legyenek szem előtt. Nem egyszerű, mert képszerkesztésre és szövegírásra is más gépet használok és a fényképezőket is cserélgetem, attól függően hol és milyen fényviszonyok mellett kell fotóznom.

Ezt az ötletet is pinteresten találtam és bár biztos van ennél szebb megoldás, de annyira egyszerű, hogy ennek a megvalósítását biztosan nem halogatom majd. 🙂

3. Konyhai tárolás

A konyhai tárolás szebbé tételében úgy érzem már jól haladtam. 🙂

Az alapvető fűszereket és élelmiszereket sikerül úgy tárolnom, hogy jól mutassanak a konyhai polcon és abszolút kézre álljanak.

Nagyon szeretek főzni és majdnem minden nap készítek valamit, ezért fontos, hogy könnyen és gyorsan rendet tudjak rakni, ami egész jól megy, viszont a mosogató alatti szekrénynél komoly kihívás, hogy ne uralkodjon el a káosz.

Erre is kerestem ötletet és ilyen megoldásra gondoltam:

Ti milyen megoldásokat használtok, hogy rend legyen az otthonotokban?

Küldjetek fotókat. 🙂

Szép napot,

Dóri

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.