Zöld otthon

Nagyon szeretem minél több növénnyel körülvenni magam, de sajnos nem olyan jók a lakásom adottságai, ezért inkább kevésbé igényes növényeket választottam, hogy ne legyen gond velük hosszú távon sem. Most összegyűjtöttem az én 3 kedvenc növényemet. 🙂

1. Aloe vera

Nagyon szeretem az aloe verat, nemcsak azért, mert a kisebbek beton kaspókban is jól mutatnak. Annyira jó, mediterrán hangulatot áraszt. Persze a legjobb benne, hogy remek gyulladáscsökkentő és sebgyógyításra, égési sérülésekre is tökéletesen használható.

Itt egy felsorolás arról, hogy mennyi mindent lehet készíteni belőle:

2.Anyósnyelv

Ezt a növényt azért szeretem, mert könnyű szaporítani és jó látni, hogy milyen gyorsan, látványosan nő egyre nagyobbra, ezeken kívül pedig rendkívül jól bírja a szélsőséges körülményeket is.

Sziklakerti növényekkel összeültetve is nagyon szép:

3.Fikusz

Ez talán a legismertebb és legelterjedtebb szobanövény, én a tarka-, sötét-, kis- és nagy levelű fajtáját is nagyon kedvelem.

Hálószobába kifejezetten ajánlott, mivel a levelében található baktériumok megkötik a méreganyagokat, így szűri a levegőt.

+1: Filodendron

Ez is nagyon jó légtisztító hatású, de olyan gyönyörű levelei vannak, hogy ha semmilyen pozitív hatása nem lenne, akkor is teleraknám az otthonom ezzel a csodálatos növénnyel. 🙂

Még az ékszerkészítés során is inspirálóan hatott rám. 🙂

Remélem kedvet kaptatok az otthoni kertészkedéshez!
🙂

Szép napot!
Dóri

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.