Inspiráló alkotók #2

Elhatároztam, hogy idén minden hónapban bemutatok egy olyan alkotót, akinek nagyon tetszenek a munkái, inspirálóan hat rám és bízom benne, hogy Titeket is alkotásra ösztönöz majd.

Most a Ulianhomedecorral, azaz Barta Ferenc csodálatos alkotásaival ismerkedhettek meg.

Miért pont fával kezdtél el dolgozni?

A lehető legegyszerűbb a válaszom: ezt láttam, ez volt kéznél. 🙂 Mint annyi minden más, ez is gyerekkorban kezdődött. Édesapám szabadidejében szeretett fával dolgozni, ez volt a szenvedélye. Az évek alatt egyre többet segítettem és tanultam el, amit csak lehetett. Majd elköltöztem otthonról és belecsöppentem a nagybetűs „Élet”-be. A pörgős hétköznapok mellett viszont igényem lett egy olyan elfoglaltságra, ami amellett, hogy kikapcsol, még hasznos is lehet. Az üres falak és a kihasználatlan gépek felébresztették bennem az alkotás utáni vágyat, így szépen lassan elkezdtem leporolni a gépeket.

Mikor született meg a Ulianhomedecor ötlete?

Tavaly nyáron. Szóval alig pár hónapja. Még gyerekcipőben, de egyre nagyobb elszántsággal. Miután elkészítettem két-három nagyobb képet az otthonunkba, a barátok sorra odavoltak értük. Elkezdtek piszkálni, hogy nekik is kell, de ne csak 50x50cm, legyen nagyobb! „Jujj, meg nézd, tudnál nekem ide kitalálni valamit?!”
Ekkor jött az ötlet, hogy a hobbi lehetne kicsit több is.

Milyen érzés mások otthonában látni a saját alkotásaid?

Eszméletlen jó! Felemelő. Nem is tudom, mi a legjobb szó rá. Mindig is szerettem volna valami maradandót lerakni az asztalra. Településmérnök a végzettségem, de úgy alakult, hogy nem a szakmában helyezkedtem el. Még ha nem is egy új Dubait adok a világnak, de pár embernek és szeretteiknek örömet tudok szerezni a kis apróságaimmal. Nekem már ez is tökéletesen megfelel. A mai plasztik világban magam is jobban örülök annak az ajándéknak, ami csak nekem készült, ami csak nekem szól. Ezek maradnak meg, ezek töltik el melegséggel otthonunkat is.

Az instagramod alapján nagyon sokszor egyedi elképzeléseket is megvalósítasz. Általában kik a megrendelőid?

Bár sok száz termékről még nem beszélhetünk, de szinte csak egyedi megkeresések vannak. Éppen ezért ugyanolyan kihívás mindegyik. Vannak kis sorozatok is, mint például a halloween-tökök és a kis hómenők, de már tudom, hogy ezek az esetek lesznek a legritkábbak.
Az egyéniség, a tömegből való kitűnési vágy miatt a mai fiatalok és középkorúak egyre inkább nyúlnak az egyedi ajándékok irányába. Ők keresnek meg. Nem egy agyongépesített fröccsöntöde futószalagjain folyó klónok készülnek nálam, hanem szívvel – lélekkel összerakott, adott személyeknek szóló ajándékok, melyek tartalommal töltik meg falaikat.

Milyen terveid, céljaid, álmaid vannak a jövőre, a márkádra nézve? 

Hogy mindenkinek legyen valami, ami senki másnak nincs és én ebben szívesen segítek! 🙂
Mivel maga az instagram profil is csak július végén született, eddig javarészt ismerősök, munkatársak kértek fel, de már azok ismerősei – sőt teljesen ismeretlenek is megkerestek kívánságaikkal. Ezt a kört szeretném bővíteni és egyre több otthonba eljuttatni valamit tőlem, Nekik, Nektek. Rengeteg munka és tanulás vár rám, de állok elébe. 🙂

Kövessétek Ferit instagramon is!

Hamarosan aktuális a húsvéti dekoráció, ezért figyelmetekbe ajánlom ezt a csodát! 🙂

Szép napot!
Dóri

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.