Karácsonyra hangolódás

Már kisgyerekkorom óta minden évben nagyon várom a karácsonyt. A legjobban a készülődés időszakát szeretem; onnantól kezdve, hogy elkezdek gondolkodni az ajándékokon és elkezdem tervezni a dekorációt, egészen addig, hogy kapkodva rohanom végig a boltokat (sajnos ezt szerintem soha nem fogom megúszni, de legalább tudok mosolyogni a saját hibáimon 🙂 ).

Most ott tartok, hogy összegyűjtöttem, mik azok a dekorációs elemek, amiket idén mindenképpen szeretnék megcsinálni az adventi időszakban. Nem akarom túlvállalni magam, ezért meghatároztam mi az a három típus, amit feltétlenül szeretnék kiegészítőként az otthonomba, és ezek megvalósításához kerestem ötleteket: kopogtató, karácsonyfadísz, asztaldekoráció.

Egyelőre a pinterestről gyűjtött fotókat szedtem most össze, de ha elkészültem a saját alkotásokkal, akkor feltétlenül megmutatom a végeredményt. Remélem Nektek is inspirálóak lesznek! 🙂

1.

Nagyon szeretem, amikor mindent elborít az ünnep hangulata és a házak bejáratára, a lakások ajtajára valami dísz kerül, ezért idén is mindenképpen szeretnék egy kopogtatót. Amikor rátaláltam erre az ötletre, szerelem volt első látásra. Kicsit fogok még rajta alakítani, de stílusában hasonlót fogok készíteni. Lehet, hogy a krétafesték helyett sima fekete akrilfestéket és használok és rá fehér festékkel kerül a felirat. Azért egy kis zöldet is mindenképpen rakok majd rá. 🙂

   

 

2.

Csak pici karácsonyfát szeretnék, ezért kevés dísz kerül majd rá, de szeretném ha egyszerűek és szerethetőek lennének, idén fehér-ezüst színeket tervezek.

Régen dolgoztam már süthető gyurmával, kicsit hiányzik is, ezért pont jó lesz belőle elkészíteni a díszeket.

 

 

3.

Odavagyok a fényfüzérekért. Lehet, hogy ez már valakinek túl sok, de én egyszerűen imádom. Már tavaly meg akartam csinálni, de végül foszforeszkáló üveget festettem. Remélem idén be tudom szerezni a megfelelő alapanyagokat ehhez a kis csodához.

(Képek forrása: Pinterest)

+1: asztaldíszként nem maradhat el a négy gyertya. Csináltunk Donkó Ágival (Donkidekor) közösen egyet, így ezzel már nem kell készülnöm. Ha szeretnétek egy ilyen stílusos asztaldíszt, akkor gyertek el a holnapi (11.29.) workshopunkra, ahol egyébként asztaldísz helyett akár minikertet is alkothattok. 🙂 Az esemény leírását ITT találjátok.

 

Szép napot,
Dóri

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.